Volkswagen: Vi forbereder os på en afglobaliseret verden

Den store tyske bikproducent Volkswagen vil ændre sine produktionsmetoder som følge af blandt andet krigen i Ukraine.
Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Efter at have satset stort på globalisering ændrer Volkswagen nu sine produktionsmetoder i lyset af krig, sundhedsproblemer og handelskonflikter. Den tyske bilgigants nye strategi fokuserer på kortere forsyningskæder, mindre fokus på Kina og flere investeringer i USA. Det skriver Wall Street Journal.

Bilindustrien har siden 2020 måttet navigere i både coronakrisen, chip-krisen og Ukraine-krigen og står nu over for stigende geopolitiske spændinger.

Det har fået Volkswagen til at forberede sig på en mere afglobaliseret verden i fremtiden, skriver avisen.

Strategien lyder på at styrke bilgigantens internationale forsyningskæde og øge investeringerne i kernemarkederne i Europa og USA for at mindske virksomhedens afhængighed af Kina, som står for næsten 40 pct. af selskabets årlige salg.

”Kina vil forblive en af vækstregionerne, men vi er nødt til at styrke vores fodaftryk i USA. Og det vil sandsynligvis føre til en situation, hvor vi bedre kan balancere vores globale setup,” lød det fra Herbert Diess, Volkswagens topchef , tidligere på måneden til Wall Street Journal.

Samtidig er Volkswagen ved at omstrukturere, hvordan virksomheden køber dele og overvåger de forskellige led i forsyningskæden.

Som en del af Volkswagens indsats for at reducere sin afhængighed af Kina vil selskabet investere mere end 7 mia. dollar i USA over de næste fem år. Målet er at fordoble sin andel i det amerikanske marked til mindst 10 pct., skriver Wall Street Journal.

Ejerfamilier skærer i udbyttet fra bilforhandleren Semler på grund af krigen i Ukraine

Volkswagen vil investere over 660 milliarder i ny teknologi

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også