Analytiker: Svært for Carlsberg at finde køber til russisk forretning

Carlsberg sælger russisk forretning. Det kommer formentligt til at koste Carlsberg milliarder i nedskrivning.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
af ritzau

Carlsberg kan få svært ved at finde en køber til den russiske del af forretningen, som den danske bryggerigigant efter længere tids kritik har besluttet at sælge som følge af Ruslands invasion af Ukraine. Det vurderer aktieanalytiker Per Fogh fra Sydbank, der følger bryggeriet.

”Jeg ser det ikke som en mulighed, at de kan finde en vestlig køber under de nuværende omstændigheder. Det er muligt, at Carlsberg måske kan finde lokale russiske aktører, som ønsker at føre aktiviteterne videre. Men det bliver til en væsentligt lavere pris, end Carlsberg kunne have fået for det i fri handel,” siger han.

Mange vestlige virksomheder har siden den russiske invasion 24. februar forladt Rusland eller lukket midlertidigt ned i protest eller som følge af internationale sanktioner.

Aktiviteter for omkring 20 mia. kr.

I første omgang stoppede Carlsberg for salget og produktion af øl fra Carlsberg-mærket i Rusland, men bevarede aktiviteterne i bryggeriet Baltika i landet. Det har siden givet kritik af bryggeriet.

Mandag meddelte Carlsberg så, at de russiske aktiviteter frasælges. Carlsberg havde sidste år en omsætning på 6,5 milliarder kroner i Rusland og et driftsresultat på 682 millioner kroner.

Selskabet vil senere meddele, hvad afviklingen af de russiske aktiviteter mere præcist kommer til at betyde for regnskabstallene og forventningerne til den fremtidige indtjening.

”Carlsberg har aktiviteter i Rusland for omkring 20 milliarder kroner, og jeg forventer egentlig, at de mere eller mindre nedskriver dem alle sammen,” siger Per Fogh.

Ikke desto mindre var aktien mandag eftermiddag steget lidt mere end fem procent.

Carlsberg giver efter og forlader Rusland

Heineken trækker sig fra Rusland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også