Dansk modebrand åbner første butik i udlandet

Det danske herretøjsbrand Les Deux åbner sin første butik i udlandet til sommer, når virksomheden udvider til Norge.
Andreas von der Heide grundlagde sammen med Kristoffer Haapanenn tøjmærket Les Deux i 2011. | Foto: Stine Bidstrup
Andreas von der Heide grundlagde sammen med Kristoffer Haapanenn tøjmærket Les Deux i 2011. | Foto: Stine Bidstrup

Den danske tøjvirksomhed Les Deux har fart på væksten i øjeblikket og åbner til sommer sin første butik i udlandet, når det fransk-inspirerede herretøjsfirma åbner i den norske hovedstad Oslo.

Det skriver det norske brancheblad Tekstilforum.

Udvidelsen kommer få måneder efter, at Les Deux annoncerede sponsoraftaler med det danske fodboldhold FC København samt det danske herrelandshold i fodbold.

“Norge er vores skandinaviske bror, og vi har et tæt bånd til landet. De var de første til at ønske Les Deux velkommen internationalt, og det har vi sat stor pris på. Derfor var det helt naturligt at åbne vores første butik udenfor Danmark i Oslo. Det føles næsten som hjem for os,” siger Andreas Von Der Heide, grundlægger og partner i Les Deux, til Tekstilforum.

Den nye norske butik bliver samtidig Les Deuxs største butik til dato med sine 200 kvm. I forvejen har Les Deux tre butikker i København og én i Aarhus.

Stifterne solgte i 2021 aktiemajoriteten til et svensk investeringsselskab for et trecifret millionbeløb. | Foto: Stine Bidstrup
Stifterne solgte i 2021 aktiemajoriteten til et svensk investeringsselskab for et trecifret millionbeløb. | Foto: Stine Bidstrup

Stort millionudbytte

Les Deux har endnu ikke aflagt årsregnskab for 2021, men kom ud af 2020 med et overskud på knap 18 mio. kr. Det er over dobbelt så meget som året før, hvor overskuddet landede på 7,8 mio. kr.

Det rekordgode årsregnskab fik i samme ombæring ejerne til at trække 10 mio. kr. ud i udbytte.

Virksomheden er stiftet af Andreas von der Heide og Kristoffer Haapanen tilbage i 2011, men i 2021 solgte de to stiftere aktiemajoriteten til det svenske investeringsselskab Röko for et trecifret millionbeløb.

Modefirma om opkøber-interesse: ”Vi bruger dem til at have nogle links ude til fremtiden”

Konkursramt tøjkæde genopstår med ny ejer

Tøjsucces vil ind i ”støvet” branche for arbejdstøj – e-handel bliver nøglen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også