Watch Medier

Lundbeck tjente lidt mere end ventet i tredje kvartal

Lundbeck tjente lidt mere end ventet i tredje kvartal og fastholder forvetningerne til årets resultat.

Foto: Jens Dresling

Lundbeck tjente lidt mere på driften end ventet af analytikere i tredje kvartal, mens toplinjen skuffede lidt. Det viser regnskabet for perioden, der er offentliggjort onsdag morgen.

Lundbeck omsatte i juli, august og september for 4013 mio. kr. mod ventet 4074 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet og beregnet af Lundbeck selv. I tredje kvartal sidste år omsatte Lundbeck for 4463 mio. kr. Tilbagegangen skyldes patentudløb på lægemidlet Northera.

Driftsresultat (EBIT) landede på 526 mio. kr. mod ventet 510 mio. kr. blandt analytikerne og et plus på 625 mio. kr. i den tilsvarende periode året før.

På bundlinjen fik Lundbeck et overskud på 321 mio. kr. mod estimeret 335 mio. kr. af analytikerne og et overskud på 413 mio. kr. i samme periode af 2020.

Lundbeck fastholder forventningerne til 2021 om en omsætning på 16,3-16,6 mia. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 2,0-2,3 mia. kr.

Til sammenligning ventede analytikere inden regnskabet en omsætning på lige under 16,5 mia. kr. i 2021, viser estimater indsamlet af Lundbeck selv.

Gennemsnitsestimatet for driftsresultatet (EBIT) ligger på 2262 mio. kr. og altså også i den øvre ende af Lundbecks egen prognose.

Deborah Dunsire gør op med fortidens metoder i Lundbeck

Lundbeck løber med vigtig sejr i amerikansk patentsag 

Mere fra Watch Medier

Danske Bank lander 2022-underskud på 5 milliarder

Danske Bank fik i fjerde kvartal 2022 det højeste kvartalsoverskud i årevis. For hele året blev det dog til et underskud på 5,1 mia. kr. på grund af bøderegningen i hvidvasksagen fra Estland. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs