Watch Medier

Tysk gigant overtager Magasin

Efter lang tids usikkerhed i kraft af den britiske ejers kollaps er Magasin du Nord med syv stormagasiner blevet solgt til en tysk stormagasinkæde.

Magasin går fra britisk til tysk ejerskab. | Foto: Aleksander Klug

Tyske Peek & Cloppenburg overtager Magasin, fremgår af en pressemeddelelse til flere danske medier fredag eftermiddag.

Den tyske koncern driver i forvejen omkring 140 butikker P&C og Ansons butikker i 15 lande samt en række internationale onlinebutikker. I en pressemeddelelse udtaler den tyske ledelse om købet:

"Vi er overbeviste om, at begge virksomheder vil drage fordel af dette nye partnerskab. Med købet går vi ind på et nyt europæisk marked, hvor vi ser et stort potentiale, og vi glæder os til en fremtid med Magasin du Nord."

Den hidtidige britiske ejer af Magasin du Nord, Debenhams, er kollapset, og et rekonstruktionsselskab har i længere tid søgt at sælge det danske datterselskab, som dog ikke omfatter den kendte ejendom ved Kgs. Nytorv i København.

Efter salget er der også en vis lettelse at spore hos Magasins økonomidirektør, Peter Fabricius:

"Det her, det har vi set frem til," siger han i meddelelsen.

"Vi er ovenud glade for langt om længe at have fundet en pålidelig og langsigtet partner i det familieejede selskab Peek & Cloppenburg. De har set og anerkendt vores potentiale og værdsætter vores 153 års erfaring og iværksætterånd," tilføjer Peter Fabricius.

Fortsætter som uafhængigt selskab

Det fremgår af pressemeddelelsen, at Magasin i Danmark ligesom under Debenhams-ejerskabet fortsat skal drives som et uafhængigt selskab.

"Blækket er fortsat ikke helt tørt, og vi kan naturligvis endnu ikke helt løfte sløret for, hvad vi søsætter sammen med vores nye ejer. Men jeg kan fortælle, at vi som et fortsat uafhængigt selskab, og nu med solide tyske muskler i ryggen, fortsætter med at bygge videre på vores tre strategiske søjler: Stærke og inspirerende butikker fyldt med de mest elskede brands, et fortsat skandinavisk onlinefokus og et hjertevarmt kundefokus gennem endnu bedre omni-channel-oplevelser på tværs af alle kanaler," siger Peter Fabricius.

Læs mere her:

Ejere nedskriver Magasin-ejendom med trecifret millionbeløb

Magasin tilbudt til Salling og Bestseller - begge takker nej

Britisk milliardær vil samle konkurstruet Magasin-ejer op

Magasin uberørt af ejers lukning af 124 butikker 

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs