Watch Medier

Det tidligere Waturu opgiver klage til Finanstilsynet – smides af børsen om få dage

Cleantech-virksomheden Green Impact Ventures, tidligere Waturu, dropper sin klage til Finanstilsynet. Det betyder, at selskabet slettes af vækstbørsen First North fredag.

Foto: Nasdaq Copenhagen / PR

Green Impact Ventures har opgivet at klage til Finanstilsynet, efter at vækstbørsen Nasdaq First North i august valgte at smide cleantech-virksomheden af børsen.

Det skriver det omstridte selskab i en fondsbørsmeddelelse. Det tidligere Waturu slettes dermed fra børsen fredag 17. september.

"Bestyrelsen fastholder kritikken af Nasdaq First Norths beslutning, men en klage vil fastholde selskabet i en uholdbar situation, som kan vare i mere end seks måneder, og som medfører yderligere omkostninger, uden mulighed for at selskabet kan tilføres mere kapital," lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Bestyrelsen henviser til sin kritik i en tidligere fondsbørsmeddelelse, hvor den erklærede sig "fundamentalt uenig" med Nasdaq First Norths beslutning om at slette Green Impact Ventures fra børsen.

"Det er bestyrelsens opfattelse, at Nasdaqs beslutning om sletning af selskabet er en helt forkert og uforholdsmæssig hård sanktion," skrev bestyrelsen i meddelelsen i slutningen af august.

Samtidig kritiserede virksomheden Nasdaq-børsen kraftigt for at have suspenderet al handel med selskabets aktie allerede i december grundet usikkerhed om regelovertrædelser på First North.

Foruden at varsle en klage til Finanstilsynet over børsletningen overvejede bestyrelsen at stævne Nasdaq med krav om erstatning.

Både handelssuspensionen og den kommende permanente suspension fra børsen vil nemlig "gå ud over 2.200 uskyldige investorer", som mister muligheden for kapitalgevinster ifølge Green Impact Ventures.

Det fremgår ikke af den nye fondsbørsmeddelelse, om også stævningen er blevet sat i bero.

Yderligere Waturu-selskaber granskes af fondsbørs efter revisorexit

Skandaleramt vandteknikfirma skifter navn

Problemramt vandteknikfirma får ny formand, ny revisor og ny børsrådgiver

Fratrådt revisor sender lille børsselskab til tvangsopløsning

Waturu suspenderet fra handel på Nasdaq

Waturu indhenter eksterne specialister efter stribe af møgsager 

Mere fra Watch Medier

Tre techgiganter står for 42 pct. af annoncesalget i Danmark

Alene Facebook, Google og Linkedin tegnede sig for mere end fire ud af 10 annoncekroner, der blev omsat for inden for de danske grænser i 2020 ifølge ny rapport. Dermed har de ædt sig yderligere ind i markedet. Det understreger behovet for politisk fokus på området, lyder det fra direktør i Danske Medier Research.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs