Regeringen forlænger opfordring til udstrakt hjemmearbejde

Fra søndag bliver en lang række coronarestriktioner lempet, men opfordringen til hjemmearbejde forlænges til 31. januar.
Hjemmearbejdsplads. | Foto: PROSA/PR
Hjemmearbejdsplads. | Foto: PROSA/PR

I starten af december opfordrede regeringen til udstrakt hjemmearbejde i forbindelse med omikron-variantens entre i det danske samfund.

En lang række af de restriktioner, som blev indført sammen med opfordringen, vil blive ophævet fra på søndag. Det gælder bl.a. en åbning af kulturlivet og et højere loft for deltagere til indendørsaktiviteter.

Opfordringen til udstrakt hjemmearbejde gentager regeringen dog på onsdagens pressemøde.

Nicole Offendal, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA), ser frem til en mere normal hverdag, men er sikker på at virksomhederne i hans sektor vil lytte til opfordringen.

"Jeg er sikker på, at langt de fleste i sektoren ser frem til en mere normal hverdag, men jeg er ikke i tvivl om, at sektoren fortsat vil følge opfordringen til hjemmearbejde i det omfang, det kan lade sig gøre, fordi vi alle har et ansvar for at bremse smittespredningen," siger Nicole Offendal i en kommentar.

Opfordringen vil i første omgang sammen med de fortsatte restriktioner, som eksempelvis fortsat lukning af nattelivet, gælde frem til 31. januar.

Læs mere her:

Sådan er restriktionerne fra mandag

Grønt lys til åbne kulturinstitutioner og højskoler fra søndag

Kompensationsordninger forlænges for kulturlivet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også