Watch Medier

Kompensationsordninger forlænges for kulturlivet

Kulturlivet kan også de kommende uger fortsat få økonomisk kompensation for effekterne af coronarestriktioner. Det er Folketingets kulturordførere blevet enige om.

Foto: Jens Dresling

Kompensationsordningerne fortsætter for de kulturtilbud, der har været ramt af coronanedlukning siden midten af december.

Det er kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og kulturordførerne fra Folketingets partier blevet enige om onsdag aften.

"Selv om jeg naturligvis er glad for, at vi kan åbne bredt, er det næppe alle aktører, der kan nå at omstille sig så hurtigt, at de er klar allerede på søndag," siger Ane Halsboe-Jørgensen i en i pressemeddelelse udsendt natten til torsdag.

Forlængelsen af kompensationerne skal sikre, at de kulturtilbud, der ikke kan nå at få solgt nok billetter eller sikre en indtjening inden søndag, hvor en lang række restriktioner forsvinder, stadig kan åbne.

Ud over kompensationsordningerne indføres også en ny aktivitetspulje på 30 millioner kroner.

Den giver tilskud til arrangementer, der allerede er planlagt, og som involverer publikum i perioden fra 16. januar til 4. februar.

Pengene er målrettet aktører som blandt andet teatre, spillesteder og foreninger.

Aktiviteten skal være annonceret senest 11. januar. Der kan maksimalt ydes én million kroner i støtte til en forestilling eller andre aktiviteter.

"Det er vigtigt for regeringen hurtigt at skabe tryghed om kulturlivets økonomi, nu når vi åbner med kort varsel," siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Forlængelsen betyder ifølge SF's kulturordfører, Charlotte Broman Mølbæk, at mange kulturtilbud får ro og sikkerhed til at åbne op, selv om fristen er kort.

"Så kan de allerede i morgen, når de møder ind, begynde at kigge på, hvordan de håndterer de næste uger."

"Er der for eksempel noget, hvor der er mange publikummer, men hvor man kan skrue ned til færre publikummer," siger hun.

Læs mere her:

Grønt lys til åbne kulturinstitutioner og højskoler fra søndag

Regeringen forlænger opfordring til udstrakt hjemmearbejde

Sådan er restriktionerne fra mandag 

Mere fra Watch Medier

Chr. Augustinus Fabrikker skyder 400 millioner i grøn fond

Milliardinvestoren Chr. Augustinus Fabrikker er blandt de primære investorer i en grøn investeringsfond, der har sikret sig et samlet kapitaltilsagn på knap en mia. kr. Fonden har fokus på virksomheder, der er markedsledende i bæredygtighed inden for branche.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs