Watch Medier

Landbrug & Fødevarer opsiger finansdirektør efter advokatundersøgelse

Landbrug & Fødevarer har med omgående virkning fyret interesseorganisationens finansdirektør, Lars Daugaard. Det sker efter flere henvendelser fra medarbejdere til en etableret whistleblowerordning.

Foto: Landbrug & Fødevarer

Lars Daugaard er fortid som finansdirektør i organisationen Landbrug & Fødevarer.

Han er blevet fyret efter medarbejderhenvendelser til HR, formanden og til den etablerede whistleblowerordning.

Det skriver Landbrugsavisen og henviser til en skriftlig meddelelse fra Landbrug & Fødevarer.

Henvendelserne har sidenhen udløst en advokatundersøgelse, som har vist eksempler på adfærd, der er i strid med Landbrug & Fødevarers værdier og forventninger til ledende medarbejdere. Derfor ophører samarbejdet med omgående virkning.

Lars Daugaard sad desuden i datterselskabet Danbreds bestyrelse, indtil sagen om sexchikane i dette selskab brød ud. Han har været finansdirektør i Landbrug og Fødevarer siden 2013.

Landbrug & Fødevarer har ikke yderligere kommentarer til opsigelsen, men formand Søren Søndergaard udtaler i et skriftligt svar til AgriWatch, at der er tale om en personalesag, og han derfor ikke kan gå i detaljer.

"Jeg vil dog gerne understrege, at undersøgelsen ikke omtaler grove overgreb, men formandskabet har efter nøje overvejelser konkluderet, at tilliden har lidt skade, og at samarbejdet hermed ophører," siger Søren Søndergaard.

Over for erhvervsmediet Finans bekræftede Søren Søndergaard i oktober sin tillid til Lars Daugaard i jobbet som finansdirektør i Landbrug & Fødevarer.

Lars_Daugaard Landbrug & Fødevarer.jpg

Fyringen af finansdirektøren kommer kommer knap to måneder efter, at brancheorganisationens øverste direktør, Anne Ahrnung, valgte at trække sig. Hun sagde op i protest med den måde, som bestyrelsen i Danbred og Landbrug & Fødevarers top havde håndteret sexchikanesagen i Danbred.

Læs mere her:

Direktøren siger op i Landbrug & Fødevarer efter DanBred-sag

Hele Danbreds bestyrelse trækker sig efter skandalesag

Ejerkredsen bag Danbred præsenterer ny bestyrelse oven på skandalesag

Møgsag i Danbred genrejser spørgsmål om Landbrug & Fødevarer-ejerskab i selskabet

Krænkelser sender rystelser gennem stort landbrugsfirma 

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs