Watch Medier

Bestseller-ejer køber 25 procent af FC Midtjylland

Danmarks rigeste mand, Anders Holch Povlsen, sprøjter et trecifret millionbeløb i fodboldklubben FC Midtjylland som led i en kapitaludvidelse. Aktiemajoriteten bevares dog hos briten Matthew Benham.

mange af Anders Holch Povsens investeringer er centreret om handel med tøj, men han har tidliere investeret i Formel 1-kører Kevin Magnussens karriere. | Foto: Jens Dresling

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen er fredag eftermiddag blevet præsenteret som ny storaktionær i FC Midtjylland på et pressemøde.

Holch Povlsen køber sig ind i ejerkredsen gennem sit firma Heartland med en kapitalindsprøjtning på et trecifret millionbeløb, hvilket giver ham en ejerandel på 25 procent.

Ifølge bestyrelsesformand Rasmus Ankersen er klubben værdisat til en halv milliard kroner ved kapitaludvidelsen, hvilket betyder, at Holch Povlsens indskud er på 125 mio. kr.

Anders Holch Povlsen bliver dermed den næststørste aktionær efter hovedaktionæren Matthew Benham, som fortsætter med at sidde på aktiemajoriteten.

Anders Holch Povlsen, hvis milliardselskabs hovedkvarter blot ligger en spytklat fra hans nye midtjyske investering, køber sig ind i klubben som led i en kapitaludvidelse, der skal skabe fundamentet for klubbens Vision 2025-plan.

Den skal være med til at placere FC Midtjylland blandt Europas 50 bedste fodboldklubber, lyder ambitionen.

Nyt træningsanlæg og hovedtribune

Pengene skal blandt andet bruges til at opføre et nyt træningsanlæg til både superligatruppen og unge akademispillere, ligesom hovedtribunen på FCM's hjemmebane, MCH Arena i Herning, skal udvides.

"Vi tror meget på drømmen, drivkraften og de menneskelige værdier, som også afspejler sig i vores tilgang til investeringer," siger Anders Holch Povlsen til FCM's hjemmeside.

"Derfor er vi glade for at kunne være med til at skabe nogle nye gode rammer for mange af de unge mennesker, der med talent og vedholdenhed kan gå hen og blive rollemodeller - også for områdets børn og unge."

I FCM ser man også Holch Povlsen som en rigtig god mand at få med i ejerkredsen.

"Vi er glade og stolte over, at en så ambitiøs investor som Heartland ser potentialet i FC Midtjylland. Vi er ikke i tvivl om, at den nye sammensætning af ejerkredsen samlet vil bidrage væsentligt til at løfte FC Midtjylland til næste niveau," siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

FCM sluttede som nummer to i Superligaen i den netop afsluttede sæson - et enkelt point efter Brøndby IF, der blev mester.

Mandag blev Bo Henriksen præsenteret som ny cheftræner i klubben.

Rigest i Danmark

Det er ikke første gang, at Anders Holch Povlsen flytter en del af sin formue ind på sportsterræn. Senest har han investeret i den tidligere Formel 1-kører Kevin Magnussens karriere.

Som ejer af tøjimperiet Bestseller og mange andre investeringer via Heartland er Anders Holch Povlsen i flere opgørelser placeret som Danmarks rigeste enkeltperson med en formue, der - alt efter opgørelse - svinger mellem 40 og 70 mia. kr. At han vurderes rigest, skyldes dog også, at ejerskabet af den langt mere værdifulde familievirksomhed Lego er fordelt på fire medlemmer af familien Kirk Kristiansen.

Læs mere her:

Redegørelse frifinder Bestseller for samarbejde med Myanmars militær

Nemlig-ejer udtaler sig efter kritik

Bestseller-ejer køber sig ind i Coolshop

Bestseller-milliardær investerer 230 millioner i svensk it-firma

Bestseller-ejer skyder yderligere millioner i dansk atomkraftselskab 

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs