Watch Medier

Minister venter aftale om kompensation for restauranter onsdag

Beskæftigelsesministeren har indkaldt til forhandling om kompensationsordninger under coronanedlukningen. Blandt andet skal restauranter kunne levere takeaway uden at måtte opgive lønkompensation for øvrige medarbejdere.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard. | Foto: Emil Helms

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har indkaldt arbejdsmarkedets parter til forhandling om en justering af kompensationsordningen for restauranter, der holder åbent for takeaway i 38 kommuner, der er ramt af ny coronanedlukning.

Det siger han til Ritzau, kort inden forhandlingerne går i gang.

"Jeg har et håb og en forventning om, at vi inden for meget få timer kan nå til enighed med arbejdsmarkedets parter om, hvordan vi bedst muligt både kompenserer, men også gør det muligt for restauratører at blive ved med at sælge takeaway," siger Peter Hummelgaard.

Meldingen kommer, efter at nye restriktioner for at bremse smittespredningen af coronavirus er trådt i kraft onsdag.

Restriktionerne betyder, at barer, caféer og restauranter i 38 kommuner skal lukke. Dermed vil det kun være muligt at købe mad som takeaway.

De aktuel gældende regler betyder dog, at spisesteder, der holder åbent for takeaway, ikke vil være i stand til at søge om lønkompensation.

Og det vil alt andet lige betyde, at mange restauratører vil lukke helt, har brancheforeningen Horesta advaret om.

Og det er beskæftigelsesministeren enig i. Derfor vil han i løbet af onsdag forsøge at strikke en ny aftale sammen med arbejdsmarkedets parter.

"Vi vil sikre, at de ordninger, vi laver, gør det muligt at kompensere den del af virksomheden, som er blevet tvunget til at lukke, men jo også gør det muligt for dem at have noget omsætning i gang for at redde det hjem, der reddes kan i december," siger Peter Hummelgaard.

Læs mere her:

Kantinekoncern efter massehjemsendelse: Orla Hav bør i praktik i det virkelige liv

Tivoli giver op: Restriktioner er en de facto nedlukning

Coronaramt hotelkæde må bede om yderligere huslejenedsættelser

Barkæde: Regeringen er nødt til at komme på forkant med hjælpepakker 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs