Watch Medier

Norwegian får konkursbeskyttelse i Norge

Ligesom flyselskabet Norwegian allerede fået konkursbeskyttelse for sine flyaktiviteter i Irland, har selskabet nu søgt og fået en tilsvarende beskyttelse i Norge. Imens arbejdes der på en rekonstruktion af det kriseramte selskab.

Norwegian har søgt konkursbeskyttelse i Norge. | Foto: Gregers Tycho/ERH

Det kriseramte flyselskab Norwegian Air Shuttle har fået en godkendelse af byretten i Oslo til at åbne rekonstruktionsforhandlinger i Norge.

Det vil foregå parallelt med den konkursbeskyttelse, som selskabet har sikret sig i Irland.

Ved at indlede rekonstruktionsforhandlinger også i Norge kan Norwegian få mere ro til sammen med sine kreditorer at finde en løsning på de økonomiske problemer.

Fra slemt til værre

Allerede før coronakrisen befandt Norwegian sig i økonomisk uføre. Det er kun blevet forværret af coronakrisen, der har givet færre kunder at flyve med.

Med den norske ansøgning forsøger Norwegian at beskytte sig mod at blive begæret konkurs på det norske marked og i de norske selskaber, Norwegian har. Det forklarer aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen, der følger luftfartsbranchen tæt.

"Norge er det største land for Norwegian - også målt på antallet af medarbejdere. Det er et land, hvor man er meget tungt repræsenteret, og det vil afspore den rekonstruktionsproces og den konkursbeskyttelse, som man har fået i Irland, hvor man har alle sine fly og dermed sine aktiver registreret."

"Så det er et vigtigt skridt i ikke at afspore den proces, som man har sat i gang for at forsøge at redde selskabet," siger Jacob Pedersen.

Beskyttelse mod kreditorkrav

Mandagens godkendelse i Irland betyder, at de, som har lånt penge til Norwegian, ikke kan begære selskabet konkurs ved en irsk domstol de næste måneder.

I pressemeddelelsen fra Norwegian forklarer koncernchef Jacob Schram, at en parallel proces under norsk lov vil være en fordel for alle berørte parter og øge sandsynligheden for et vellykket udfald.

"Vores mål er at sikre arbejdspladser i selskabet og bidrage til kritisk infrastruktur og værdiskabelse i Norge," siger Jacob Schram.

Overlevelsespakke

I sidste uge præsenterede Norwegian en række forslag, der skal hjælpe selskabet med blandt andet at skrabe penge sammen og derigennem undgå en konkurs.

Et af forslagene var salg af nye aktier for op mod 2,8 milliarder kroner, mens et andet var en reduktion af gælden.

Det sidste skal ske ved at give kreditorerne aktier, for at de til gengæld går med til at acceptere en reduktion i gælden.

Jacob Schram siger i pressemeddelelsen, at man med den norske ansøgning håber at få tid til at arbejde med forslagene.

"Vi skal være klar til at møde konkurrencen om kunderne efter coronapandemien," siger Jacob Schram.

På en ekstraordinær generalforsamling 17. december skal der tages stilling til forslagene fra Norwegian.

Læs mere her:

Norwegian vil sælge nye aktier og af med fly for at overleve

Norwegian-aktien dykker skarpt efter irsk konkursbeskyttelse

Norwegian reorganiserer datterselskaber

Norwegian får nej til krisehjælp fra den norske stat

Norwegian har mistet 96 procent af passagererne

SAS og Norwegian kan få brug for nye redningspakker 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs