Norwegian-redningsplan ventes først på plads i april

Det bliver en langstrakt proces af få redningsplanen for Norwegian på plads. Forhandlingerne med flyselskabets kreditorer ventes at vare til april. Planen omfatter en stor kapitaltilførsel, frasalg af fly og et farvel til langdistanceruter.
Norwegian-forhandlinger kan vare flere måneder endnu. | Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120
Norwegian-forhandlinger kan vare flere måneder endnu. | Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120
af ritzau finans

Redningen af Norwegian ventes først på plads i april, hvor flyselskabet vil blive trukket ud af kreditorly. Langtrukne forhandlinger med kreditorer formodes at stå bag udskydelsen, vurderer ekspert over for dagbladet Børsen.

Ledelsen i flyselskabet fremlagde onsdag en 14 sider lang oversigt over redningsplanens elementer for retten i Oslo, hvoraf det også fremgår, at der skal rejses 4-5 mia. norske kr., som er understøttet af lånetilsagn fra den norske stat.

Gennemføres redningsplanen, vil det betyde, at de, der har penge til gode fra Norwegian, kan være nødt til at indstille sig på en beskeden dækning af deres tilgodehavender og i visse tilfælde betaling i aktier eller obligationer.

Planen vurderes som realistisk af luftfartsekspert Hans Jørgen Elnæs fra Winair, som dog venter hårde forhandlinger med kreditorer forude.

"Selskabet er meget tydelig på, at Norge, Norden og Europa er kernemarkedet, og at en væsentlig del af flyflåden, i alt 40 fly, skal baseres i Norge. Det viser meget tydeligt, at selskabet ikke har nogen planer om at give noget som helst af sin 43 procents hjemmemarkedsandel fra sig til SAS, Wizz Air eller Flyr," vurderer Hans Jørgen Elnæs over for Børsen.

Som led i planen for det nye Norwegian vil selskabet opgive langdistanceflyvning og i stedet koncentrere sig om kortere ruter.

Læs mere her:

Norges regering giver sig - vil alligevel hjælpe Norwegian

Norwegian siger farvel til langdistanceruter

Norwegian-aktionærer siger ja til kriseplan - nu venter svære forhandlinger

Norwegian får konkursbeskyttelse i Norge

Norwegian vil sælge nye aktier og af med fly for at overleve 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også